Beneficiile cafelei pentru sănătatea noastră

Mai mult decât o simplă băutură, cafeaua este un stil de viață. Diminețile sunt mai savuroase, întâlnirile cu prietenii au parcă altă aromă și întreaga viață se pune pe modul energic după fiecare cană de cafea savurată.

Puține persoane știu însă despre beneficiile cafelei pentru corpul nostru. Vom enumera cateva motive pentru care se recomandă consului de cafea:

  • Cafeaua este o bună sursă de antioxidanți – aceștia ajută corpul să lupte împotriva stresului.
  • Cafeaua scade riscul de boli cronice – are efecte benefice asupra prevenției bolilor de inimă, diabet, infarct sau chiar boli respiratorii.
  • Cafeaua ajută la îmbunătățirea memoriei – o ceașcă de cafea îmbunătățește memoria cel puțin 24 ore de la consum. Pe termen lung protejeaza creierul împotriva bolii Alzheimer.
  • Cafeaua protejează ficatul – cafeaua întârzie dezvoltarea unor afecțiuni grave ale ficatului precum fibroză hepatică sau carcinom.
  • Cafeaua este o sursă de potasiu și acid folic – cofeina conține peste 1000 de compuși activi printre care și potasiu și acid folic, benefice pentru inimă și rinichi.
  • Cafeaua scade riscul de diabet zaharat – conține minerale importante precum magneziu, crom și polifenoli. Acestea ajută la prevenția boliilor inflamatorii și scad cu 30% riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2.

Consumul moderat de cafea este definit prin 2-5 căni de cafea pe zi, dar acesta diferă de la persoană la persoană. Pe lângă lista lungă de beneficii prezentate mai sus, consumul de cafea ne încântă.

Nu știm dacă întradevăr oamenii care beau cafea trăiesc mai mult, dar știm sigur că oamenii care beau cafea sunt mai fericiți!

Posteaza un comentariu

3 × 3 =