5 beneficii ale înotului în piscină

În zilele caniculare, ce poate fi mai plăcut decât o baie în piscină care să ne răcoarească? Pe lânga faptul că asta ne ajută să trecem peste verile călduroase, înotul ne poate aduce beneficii pentru corp și psihic.

Dintre acestea vom enumera 5 beneficii importante ale înotului în piscină:

  • Ne ajută să ardem caloriile. Dacă doriți să scăpați de kilogramele în plus, înotul este o alternativă mai bună decât alergatul. Efortul depus de corp în timpul înotului ajută la arderea caloriilor mai mult decât dacă ați alerga.
  • Ne îmbunătățește sănătatea inimii. Înotul crește frecvența cardiacă și stimulează circulația. Rezistența apei determină inima să lucreze mai intens, îmbunătățind, astfel, fluxul sanguin.
  • Ne îmbunătățește mobilitatea articulațiilor. În timpul înotului, 90% din greutatea corpului este susținută de apă. În acest sport, nu există niciun impact cu solul, articulațiile fiind astfel protejate de șocurile induse de practicarea altor sporturi. De aceea, înotul este excelent pentru persoanele care au probleme cu articulațiile, cât și pentru cei care încearcă să se recupereze după anumite accidentări.
  • Ne îmbunătățește calitatea somnului și alungă stresul.  În urma studiilor făcute, s-au constatat îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește calitatea somnului, starea de spirit și calitatea vieții pentru persoanele care practică înotul. Unul dintre “secrete” este ca înotul favorizează secreția de endorfine, substanțe ce aduc bună dispoziție.
  • Ne reduce riscul de îmbolnăvire. Acesta este și unul dintre motivele pentru care acest sport este cel mai recomandat copiilor. Pe lângă faptul că înotul ne dă stare grozavă datorită exercițiilor cardio, o jumătate de oră de înot pe săptămână ne păzește de bolile de inimă, infarct și diabetul de tip 2.

Dacă v-am convins că este o idee bună, trebuie să ținem cont de faptul că, în ultimul rând, înotul este o activitate destul de ieftină și accesibilă, motiv pentru care poate deveni un hobby. Nu avem nevoie decât de un costum de baie, o pereche de ochelari de înot, casca, dopuri de urechi, eventual, și un prosop. Cine nu dispune de o piscină personală, poate opta oricând pentru bazinele care oferă prețuri bune pentru abonamentele pe termen lung. Efortul merită din plin, dată fiind seria de beneficii substanțiale asupra sănătății noastre.

Posteaza un comentariu

4 × three =