Idei de activități și jocuri pe plajă

De îndată ce vremea se încălzește, plaja începe să sune. Și nimic nu face o vizită pe plajă mai distractivă decât câteva jocuri bune pe plajă.

Vă propunem câteva activități distractive pe care le puteți face cu cei mici:

  • Săpatul în nisip. Copiii iubesc să sape în nisip. Provoacă-i să facă o gaură mare în nisip și la final stimulează-i să-și dea cu părerea cât de mare este groapa respectivă – dacă un adult poate să încapă în ea, dacă ei pot să încapă în ea, câtă apă ar putea să încapă acolo? etc.
  • Faceți o gaură în nisip, apoi oferiți copilului crose și mingiuțe. Va trebui să lovească mingea cu crosa pentru a muta bila/ mingea în gaură. Jocul este tare distractiv mai ales pentru copiii de peste 5 – 6 ani și pentru cei care se joacă în grup. Poți face mai multe gropi în nisip când copiii sunt mai mici, pentru ca motivația pentru ei să fie mai mare la fiecare încercare.
  • Frisbee pe plajă. Puteți stabili ținte folosind diferite obiecte aduse pe plajă: o umbrelă, un prosop, o pătură de picnic sau chiar puteți săpa o groapă în nisip pentru a deveni țintă. Încercați apoi să aruncați frisbee-ul cât mai aproape de țintă.
  • Curse de umplut găleata. Copiii adoră cursele și ștafetele de acest gen. Fiecare copil primește câte o ceașcă sau o lingură și trebuie să alerge în mare să aducă apă ca să umple o găleată puțin câte puțin. Provocarea pentru cei mici este să poată să aducă în recipient cât mai multă apă, pentru a umple rapid găletușa de la punctul fix de pe plajă.
  • Înălțarea unui zmeu. Toți copiii adoră să înalțe zmee, iar la mare această activitate poate fi extrem de frumoasă. Bate vântul și zmeul se poate înălța minunat. Chiar dacă nu e foarte mult vânt, copii pot alerga pe plajă cu zmeul și se pot distra foarte tare.
  • Desene pe nisip. Folosind un băț, mâinile, lopeți și pietre, provocați copilul să realizeze un desen frumos pe nisip (imagine, cuvinte, litere etc). De asemenea, se pot folosi comori de pe plajă pentru a realiza acest desen (scoici, melci etc).
  • Castele de nisip. Nici o vacanță la mare nu este completă fără castele de nisip. Dar, de ce să ne limităm la un castel? Îi poți provoca pe cei mici să-și lase imaginația să zboare, să realizeze diferite construcții, forturi, părculețe pe nisip.
  • Îngerași pe nisip. Dacă copilul știe să facă îngerași pe zăpadă cu ajutorul corpului său, se va descurca de minune și pe nisip. Ca să creeze îngerași cu aripi trebuie să se întindă pe nisip, pe spate și să dea din mânuțe. Sigur, o să se murdărească de nisip, dar asta e jumătate din distracție.
  • Vânătoare de comori pe plajă. Oferă-i copilului o listă (scrisă ori cu imagini) și o găleată în care trebuie să colecteze comorile. Provoacă-l să găsească ceva din lemn, o scoică mică, o scoică mare, ceva rotund, ceva albastru, o pană etc.
  • Baloane de săpun. Plaja este un spațiu imens, perfect pentru baloanele de săpun. Dacă lichidul se varsă pe costumul sau de baie, nu va fi nicio problemă. Există o mulțime de idei pentru baloane de săpun – poți alege să cumperi sticluțe cu soluție deja preparată sau poți prepara tu la hotel o soluție potrivită.

Așadar, dacă vă pregătiți să mergeți la mare cu cel mic, puneți în troller pălării, protecție solară și câteva jucării de bază. Pregătiți-vă pentru o distracție pe cinste. Nu uitați să luați la plajă gustările și apa sănătoasă pentru a evita deshidratarea.

Posteaza un comentariu

four + eight =