Cum să obții un bronz perfect

În fiecare an, așteptăm cu nerăbdare să vină vara, cu soarele-i fierbinte și zilele-i lungi, cu relaxarea vacanțelor și răsfățul pielii bronzate. Și pentru că toate femeile își doresc un bronz intens și de lungă durată, iar sănătatea trebuie să fie pe primul loc, iată câțiva pași care conduc la îndeplinirea acestei dorințe:

  • Exfolierea – înainte de a ne expune la soare, este necesar ca pielea să fie exfoliată, atât pe față, cât și pe întreg corpul. Astfel, îndepărtand celulele moarte de pe corp, vom obține un bronz uniform.
  • Hidratarea -În timpul expunerii la soare, corpul nostru resimte și o mai mare nevoie de hidratare, motiv pentru care este absolut obligatoriu să bem apă. Este important să ne hidratăm atât la interior cât și la exterior, folosind creme hidratante și nutritive înainte de expunerea la soare.
  • Protecția – Crema de protecție solară trebuie să o alegem în funcție de tipul de piele și este important să o aplicăm cu 20-30 minute înainte de expunerea la soare și reaplicată la fiecare 2-3 ore sau după ce ieșim din apă.
  • Alimentația – Este demonstrat faptul că betacarotenul stimulează producția de melanină, hormonul responsabil de culoarea pielii, așa că este recomandat consumul de produse vegetale de culoare galben-portocalie și roșie, dar și frunzele verzi ale legumelor. Nu trebuie ignorate nici uleiurile vegetale, deoarece acestea conțin vitamina E, vitamina esențială menținerii sănătății și frumuseții pielii.
  • Ceasul – Expunerea controlată la soare este unul din secretele bronzului uniform și de lungă durată. Nu este recomandat să mergem la plajă între orele 11:00 și 17:00, căci atunci razele sunt extrem de violente și pot cauza arsuri grave.
  • Îngrijirea – După fiecare zi de plajă, este bine să facem un duș rece pentru a revitaliza pielea și pentru a forța porii să se închidă, astfel încât bronzul să devină mai rezistent. De asemenea, să nu uităm să aplicăm creme cu efect răcoritor și emulsii după plajă cu rol calmant și hidratant.
  • Întreținerea – Pentru ca bronzul să strălucească în mod natural și să dureze mai mult, trebuie să aplicăm o dată pe săptămână o loțiune ușor autobronzantă, pe care să o combinăm cu cremă hidratantă de corp. Totodată, e bine să renunțăm la tratamentele corporale care sunt agresive cu pielea − de exemplu, gomajul, peelingul, epilarea cu ceară sau cu cremă.

E simplu, nu? Vă dorim să vă bucurați de plajă și să aveți un bronz reușit!

Posteaza un comentariu

nine − two =