De ce e bine să optezi pentru Bufetul Suedez?

Atunci când vine vorba despre alegerea tipului de servire a meselor, este important să știi care sunt acestea și prin ce se diferențiază. Printre tipurile de servire se regăsesc: servirea a la carte (comanzi din meniu ce produs dorești), fișe cont, all-inclusive și bufet suedez.

Ce este Bufetul Suedez? Bufetul suedez este un tip de servire a mesei în care oaspeții localului se pot servi singuri, fără să interacționeze cu personalul. Aceștia aleg orice fel de mâncare expus în zona special amenajată din restaurant. Bufetul suedez conține aperitive calde și reci, preparate gătite, salate, garnituri și deserturi; uneori, acestea sunt aduse pe rând, iar în alte cazuri, sunt toate puse la discreție. În funcție de specificul restaurantului, bufetul suedez poate conține meniuri cu specific românesc, englezesc, italienesc, franțuzesc etc. Un astfel de tip de servire poate fi pregătit special pentru micul dejun, prânz, cină.

Cum se plătește pentru Bufetul suedez? Bufetul suedez este preferat de mulți oaspeți datorită avantajului de a putea gusta diverse produse fără a fi limitat de un meniu fix și având libertatea de a consuma cât doresc. Ca și mod de plată a acestor servicii de către oaspeții hotelului, este important de precizat că acest tip de servire se facturează sub formă de pachete de masă: mic dejun, prânz și cină, oaspeții având flexibilitatea de a opta pentru o parte sau toate pachetele de masă. Plata acestor pachete de masă se face anticipat, de regulă în momentul rezervării, sau la recepția hotelului.

Ce înseamnă masă în sistem Fișă Cont? Probabil ai auzit de această exprimare dar nu știi ce presupune mai exact. Fișele Cont sunt utilizate în special în restaurantele unde oaspeții își pot alege produsele individual din meniul oferit, iar cheltuielile sunt înregistrate pe baza bonului de consum.  La momentul rezervării sejurului sau al cazării în hotel, oaspeții pot plăti anticipat o sumă ce va fi alocată pentru mesele ce urmează a fi servite în restaurant. În această situație, pe fișa cont se va preciza suma plătită din care se va scădea suma bonurilor de consum și oaspetele va plăti diferența dacă suma inițială a fost depășită. Fișa cont este o metodă de plată foarte convenabilă pentru oaspeții care doresc să aibă control asupra modului în care își cheltuiesc banii și asupra produselor pe care le cumpără.

Ce este conceptul de All-Inclusive?  Spre deosebire de celelalte tipuri de servie, atunci când ne referim la all-inclusive trebuie să înțelegem că acest termen se referă la pachet de servicii. Pachetul all-inclusive este un pachet turistic ce este format din servicii de cazare și toate mesele incluse în prețul pachetului. De obicei, un pachet all-inclusive include micul dejun, prânzul, cina și gustări sau băuturi pe parcursul zilei. Acestea pot fi servite sub formă de bufet sau à la carte, în funcție de cum stabilește hotelul.

Analizând tipurile de servire prezentate, bufetul suedez este de departe cea mai avantajoasă opțiune. Ai libertatea să consumi cât dorești dintr-o diversitate de preparate. Totodată, nu ești obligat să servești toate tipurile de masă (ca la all-inclusive) în restaurantul hotelului ci ai flexibiliatea de a alege mic dejun, demipensiune sau pensiune completă.

La Hotel Fortuna, bucătarii noștri pregătesc fiecare masă cu pasiune și creativitate! Poți alege oricare din pachetele 𝒅𝒆 𝒎𝒂𝒔𝒂̆ 𝒄𝒖 𝒃𝒂̆𝒖𝒕𝒖𝒓𝒊 𝒊𝒏𝒄𝒍𝒖𝒔𝒆 𝒊̂𝒏 𝒓𝒆𝒈𝒊𝒎 𝒅𝒆 𝒃𝒖𝒇𝒆𝒕 𝒔𝒖𝒆𝒅𝒆𝒛: mic dejun, demipensiune (mic dejun+prânz) sau pensiune completă (mic dejun+prânz+cina). Te așteptăm să te răsfățăm cu preparate delicioase atât din bucătăria tradițională dar și internațională și nepaleză. 😊

Posteaza un comentariu

four × 1 =