În așteptarea Crăciunului

Sărbătoarea Crăciunului este așteptată cu multă bucurie de toată lumea, ea reprezintă o trăire mai ales spirituală. Crăciunul durează doar trei zile și această sărbătoare este plină de obiceiuri și tradiții care constituie prilej de bucurie și veselie pentru fiecare.

În așteptarea Crăciunului, gândurile se îndreaptă la mesele din familie, la bradul înconjurat de cadouri, la copii care colindă, la farmecul tradițiilor care însoțesc această perioadă. Această sărbătoare este asociată totdeauna cu familia, cu reunirea tuturor membrilor ei într-o atmosferă tihnită, plină de armonie.

Bucuria sărbătorii este sporită de misterul așteptării de către cei mari și cei mici deopotrivă a lui Moș Crăciun. El e veșnic, el e moșul cel bun care în Noaptea Sfântă aduce daruri. Sărbătorile ne împacă cu noi înșine și cu semenii prin iubire, prin iertare și prin bucuria de a fi împreună în familie, într-un grup de prieteni. În așteptarea Crăciunului fiecare din noi devine mai optimist, gândind la sărbătoarea care se apropie.

Printre tradițiile sărbătorilor de iarnă se numără și mesele festive pline de bunătăți precum sarmale, cozonaci, cârnați, friptură și multe alte delicatese. La ele adăugăm și frumoasele colinde de Crăciun. Versurile colindelor vorbesc în general despre Nașterea lui Iisus, despre bogăția sufletească și împlinirea pe care ar trebui să o simțim în aceste zile. Nu trebuie să uităm că versurile colindelor sunt versuri creștine, aproape de valorile religioase ale credincioșilor din România.

În așteptarea Crăciunului  și în  magia  sărbătorilor de iarnă  să  nu uităm  să  fim mai buni și  să  dăruim  din inimă.

Posteaza un comentariu

20 − 5 =