Cum sa ai bune maniere la masa

Desi traim intr-o lume aflata intr-o continua transformare si dezvoltare, anumite lucururi raman constante si ar trebui sa tinem cont de ele. Unul dintre aceste lucruri il reprezinta bunele maniere la masa. Indiferent ca sunteti la masa cu prietenii sau la masa in vacanta, sunt cateva reguli de bun simt pe care sa le respectati pentru a face o impresie buna si a va bucura de masa.
 

  1. Inainte de a va aseza la masa, spalati-va pe maini.
  2. Mancarea se taie chiar langa furculita astfel incat sa fie suficienta pentru o singura inghititura. Nu taiati toata mancarea inainte.
  3. Modul in care iti lasi tacamurile in farfurie reprezinta un mesaj pentru personal. Daca doar faceti o pauza, lasati furculita si cutitul pe marginea farfuriei. In cazul in care ati terminat, puneti tacamurile pe verticala, pe mijlocul farfuriei.
  4. Este recomandata o pozitie dreapta la masa, fara a intinde picioarele pe sub masa pentru a-i deranja ce ceilalti participanti. De asemenea, politicos este sa nu tineti coatele sau mainile pe masa.
  5. In cazul unui bufet suedez nu umpleti farfuria, este foarte nepoliticos sa lasati jumatate de mancare in farfurie. Daca nu v-ati saturat, va puteti intoarce oricand sa mai adaugati ceva.
  6. Acelasi lucru este valabil si pentru bauturi, nu este frumos sa umpleti paharul si nici sa il completati inainte de a termina de baut din el.

Respectand aceste reguli ale bunelor maniere la masa, atunci cand sunteti in vacanta la un hotel de 3 stele din Eforie Nord , ce ofera servicii de cazare cu masa, veti reusi intotdeauna sa faceti o impresie buna!

Comments are closed.