Bine ai venit Februarie-luna dragostei!

De ce este februarie luna iubirii? Încă din antichitate, sfarsitul iernii era motivul unei sărbători consacrate iubirii din toate vremurile și le-a fost asociată imagini, simboluri și cuvinte.
Dragostea se poate exprima oricând și sub orice formă, dar în aceste zile speciale când se sărbătorește iubirea, prietenia, dragostea, oamenii demonstrează parcă mai profund afecțiunea față de persoana iubită. În aceste clipe florile, felicitările, cadourile, inimioarele de pluș atrag pe cei care caută modul cel mai potrivit să spună: Te iubesc!

La romani, ziua dragostei este celebrata pe 24 Februarie, de Dragobete. Pe timpuri, in aceasta zi tinerii mergeau sa culeaga flori de primavara pe care le ofereau fetelor. La ora pranzului, fetele alergau spre sat iar baietii le fugareau pentru a le saruta. Celebrarea Dragobetelui se bucura de o simbolistica aparte, extrem de bogata si interesanta. In zilele noastre, Dragobetele reprezinta pentru romani simbolul suprem al dragostei autohtone!

Dar indiferent dacă si ce sărbătorim, credem ca iubirea ar trebui sarbatorita in fiecare clipa. Pentru ca dragostea este unul din cele mai nobile trairi si care nu poate face niciun rau nimanui. Si cel mai frumos cadou  ar fi un sejur romantic la mare.

Daca alegeti o cazare in Eforie Nord, Hotel Fortuna organizeaza pentru tinerii casatoriti o noapte romantica cu petale de trandafiri, ciocolata si sampanie!

Comments are closed.