Terapiile cu namol: beneficii si recomandari

Namolul este un element din natura, contine o serie de minerale importante, ale caror efecte sunt benefice pentru sanatatea organismului. Namolul are efect detoxifiant, absorbind toxinele din organism, dar si proprietati terapeutice si relaxante.

In functie de forma de terapie cu namol aleasa, puteti beneficia de diverse efecte benefice cum ar fi:

Ameliorarea durerilor– atunci cand este aplicat intr-o anumita zona, namolul poate ameliora sau chiar elimina anumite dureri. Spre exemplu, namolul aplicat pe abdomen calmeaza crampele stomacale si trateaza indigestia. Pe de alta parte, un strat subtire de namol aplicat pe frunte poate ameliora imediat o migrena puternica. Si durerile de spate pot fi ameliorate cu aplicatiile locale de namol.

Infrumusetarea tenului – aplicat pe ten si pe piele, namolul are efecte benefice, tratand afectiunile dermatologice precum acneea si iritatiile. De asemenea, namolul aplicat pe ten elimina si cearcanele de sub ochi.  Intrucat stimuleaza dilatarea porilor, namolul aplicat pe ten scoate si punctele negre atunci cand este indepartat de pe chip.

Vindecarea problemelor dermatologice – petele aparute din cauza soarelui, iritatiile, dr si psoriazisul si urticaria pot fi ameliorate sau vindecate cu ajutorul aplicatiilor de namol pe piele.

Stimulearea circulatiei sanguine – baile cu namol stimuleaza circulatia sanguina si energizeaza intreg organismul. Ideal ar fi ca dupa baia cu namol pacientul sa stea intins la soare pentru ca namolul sa fie uscat de razele acestuia. Circulatia periferica deficitara poate fi vinecata de baile cu namol.

Tratarea afectiunilor oculare – namolul poate fi folosit, prin aplicare locala, si pentru tratarea afectiunilor oculare precum conjunctivitele ori alergiile oculare, insa aceste aplicatii trebuie sa fie facute neaparat de catre un specialist, pentru a nu face mai mult rau ochilor decat bine prin aplicarea incorecta.

Calmeaza inflamatiile – atat baile cu namol, cat si aplicarea locala a namolului calmeaza inflamatiile. Inflamatiile la nivelul sistemului reproducator, inflamatiile articulare ori musculare pot fi tratate cu succes cu ajutorul terapiei cu namol.

Daca alegeti cazare in Eforie Nord va puteti bucura de 3 tratamente cu namol: baile cu namol, impachetari calde cu namol sau terapia cu namol rece.

Comments are closed.