Cand vine Mos Nicolae?

Când vine Moș Nicolae? Este una dintre întrebările auzite frecvent la copiii care vor să știe care este exact seara în care să-și pregătească ghetuțele. Tradiția de Moș Nicolae este una foarte frumoasă, dar și foarte veche. 

Oferirea de cadouri a devenit o tradiție de Sfântul Nicolae, după ce sfântul însuşi a devenit cunoscut datorită mărinimiei de care a dat dovadă în timpul vieţii sale. În fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, apar în mod miraculos cadouri în ghetuțele lustruite ale copiilor cuminți. Sărbătoarea de Moș Nicolae le aduce copiilor de cele mai multe ori dulciuri, fructe și, uneori, jucării. Tot atunci, copiii năzdrăvani găsesc în ghetele lor o nuielușă. Însă semnificația acestui obicei este mult mai adâncă decât dorința de a primi cadouri.

Conform tradițiilor românești, Moș Nicolae apare pe un cal alb, făcând astfel trimitere la prima zăpada care cade la începutul iernii, ajută pe toți cei nevoiași, orfanii și văduvele, este stăpânul apelor și salvează corăbierii de la înec, protejează soldații pe timp de război.

Oferiti-le celor mici o vacanta plina de joaca si veselie la Hotel Fortuna, Eforie Nord, hotel cu piscina si loc de joaca pentru copii! Accesati oferta cazare Eforie Nord pentru mai multe detalii.

Comments are closed.