April 6, 2017 | Hotel Fortuna
IN Uncategorized

Stiți cât este de benefic dansul?

Hotel Fortuna

Dansul combină în cel mai plăcut mod mişcarea cu muzică şi comunicarea, aducând bună dispoziţie şi sănătate.În zilele noastre, dansul este una dintre cele mai bune metode de descărcare emoţională, de eliminare a stresului, de slăbire dar şi de îmbunătăţire a comunicării între parteneri.
„Terapia prin dans oferă posibilitate de expresie a întregului potenţial fizic şi psihologic al unei persoane. Dansul generează armonie întrecorp-minte-emoţii şi aduce o stare de unificare a acestora. Prin mişcare îţi poţi creşte abilitatea de a-ţi exprima sentimentele şi ideile şi poţi să stabileşti mai uşor relaţii interpersonale. În plus, dansul energizează întregul corp şi deblochează tensiunile accumulate în muşchi prin posture greşite sau chiar tensiunile nervoase”, explică psihologul Patricia Cihodaru.
Dansul reprezintă una dintre cele mai distractive moduri de a face mişcare.În timpul dansului, abia dacă sesizăm efortul pe care corpul îl depune pentru aefectua mişcările specifice, astfel că eliminarea surplusului de kilograme se face într-un mod foarte plăcut.
Practic orice tip de dans ajută în procesul de slăbire, căci cuprinde mişcări ce pune în acţiune mai multe grupe de muşchi simultan. De aceea, cei care iubesc să danseze şi chiar pun în practică această pasiune sunt întotdeauna mai supli.
Dansul este, de asemenea, un mijloc de relaxare şi terapie psihologică de oarece întimp ce dansăm stresul organismului se consumă, iar muşchii se relaxează. Există chiar tehnici de meditaţie prin dans pentru că specialiştii au observant că mişcarea pe ritm de muzică echilibrează psihicul şi elimină tensiunile emoţionale acumulate. Dansul aduce astfel voie bună şi combate cu success tulburările psihice ca depresia sau anxietatea.

Pentru copii, dansul ajută în procesele de creştere a oaselor şi a muşchilor, previne afecţiunile coloanei vertebrale precum scolioza de exemplu şi de asemenea ajută la o creştere şi dezvoltare armonioasă a copilui. Dansul, ca şi alte tipuri de mişcare sau sporturi, are capacitatea de a încetini procesele de îmbătrânire, mişcarea fiind un factor important al longevităţii. Sportul reduce stresul organic şi psihic , stres despre care se ştie că afectează funcţiile celulelor organismului nostru şi accelerează procesele de îmbătrânire.
Dansul este un bun protector cardiovascular, atât prin efectele mişcării asupra vaselor si inimii, cât şi prin eliminarea tensiunilor psihice care ne pot afecta. În timpul dansului bătăile inimii cresc uşor, circulaţia se intensifică, creşte oxigenarea organismului şi tonusul cardiovascular devine mai bun.
Va asteptam cu mare drag la Hotel Fortuna unul din cele mai minunate hoteluri din Eforie Nord , cu loc de joaca pentru copii , hotel cu piscine pentru copii unde micutii pot dansa in jurul ei , iar cei mai se pot bucura de cele mai bune oferte de cazare si chiar se pot lasa dusi de val cu dansul pe plaja!

Previous StoryDe ce ne atrage marea?
Next StoryStiti cat de benefic este zambetul?