November 20, 2019 | Hotel Fortuna
IN Blog

Conceptul de Bufet Suedez

Hotel Fortuna

Ceea ce noi numim azi bufet suedez este traducerea pe care englezii si americanii au preferat-o complicatului Smörgåsbord din limba suedeza pentru a denumi nu un produs tipic suedez pe care sa-l fi imprumutat, ci un mod de prezentare a mancarii. Mai exact, produsele gastronomice – aperitive (calde si reci), mancaruri si deserturi, in portii mini – sunt expuse, iar comesenii sunt invitati sa se serveasca singuri – din ce doresc si cat doresc, fara ca pentru asta sa fie nevoie de chelneri.

Chiar daca acest tip de servire a mesei este unul mai relaxat, nu inseamna ca nu exista o conduita pe care trebuie s-o respecte invitatii (dar si personalul care pregateste si improspateaza bufetul pe parcursul mesei).

Bufetul suedez se aseaza de-a lungul unei/unor mese, incepandu-se cu farfuriile si terminand cu zona paharelor si a tacamurilor ( pentru ca acestea din urma sa nu fie transportate inutil in timp ce invitatii isi aleg preparatele ). Se considera de prost gust ca mancarea sa fie pusa „cu varf” in farfurie sau sa fie amestecata ( aperitive cu preparate calde ),  in timp ce faptul ca cineva face mai multe drumuri catre masa bufetului pentru a-si mai pune de mancare ( feluri noi ) este perfect normal.

Pentru vara 2020 Hotel Fortuna introduce masa de pranz in regim bufet ce include : salad bar, ciorbe/supe, selectie de prajituri, selectie de paine, selectie de fructe, legume fresh, garnituri, feluri principale, preparate de post, open bar( bere la draft, vin rosu/roze/alb, sucuri naturale, sucuri acidulate, cafea, apa plata/minerala.

Va asteptam in Eforie Nord cu cele mai bune oferte de cazare!

Previous StoryRitual de relaxare la mare!
Next StoryNoaptea Sfantului Andrei-Eforie Nord