September 19, 2016 | Hotel Fortuna
IN Blog

Ce alimente consumam toamna?

Hotel Fortuna

Aerul se răcește, și puteți vedea frunzele – palide, uscate, care acoperă grădinile și aleile – toamna a venit aducand cu ea întreaga atmosferă melancolica. Cu toate acestea, toamna oferă, de asemenea, un deliciu pentru papilele gustative cu o mare varietate de fructe si legume de sezon. Mai mult decât atât, un pic de răsfăț alimentar este doar ceea ce aveți nevoie pentru a va stimula moralul.
Bucurați-vă de cele mai delicioase, legume si fructe zemoase bogate in nutrienti si fitochimicale care nu va încânta doar simturile, dar va intaresc, de asemenea, imunitatea dumneavoastră și vă pregătesc pentru sezonul rece.
Iată o listă a catorva dintre cele mai bune alimente pentru aceste sezon:
• Merele – contin flavonoide, care sunt unul dintre cei mai puternici antioxidanti disponibili sub formă de alimente. De la reducerea riscului de boli de sănătate la prevenirea cancerului, merele au numeroase beneficii pentru sănătate. Există două motive pentru care acestea sunt o alegere bună, mai ales în sezonul de toamnă – în primul rând ei au proprietati anti-inflamatorii și anti-alergice puternice, care vor lupta impotriva infecțiilor și alergiilor care apar in sezonul de toamnă, și în al doilea rând, acestea sunt excelente pentru piele.
• Afinele – sunt fructe delicioase, suculente și absolut sănătoase disponibile pe scară largă în sezonul de toamnă. Ele sunt sarace in calorii si contin antociani, antioxidanti pentru o inima sanatoasa. Afinele joacă de asemenea un rol important in tratarea bolilor gingiilor, ulcerelor gastrice, infectiilor tractului urinar și a diferitelor forme de cancer
• Dovleacul – este cu siguranță un alt aliment important des intalnit in acest sezon. Acesta contine cantitati mari de antioxidanti, beta-caroten, vitamina C si acid folic. Chiar și semințele de dovleac sunt o sursa bogata de zinc si acizi grasi Omega 3.
• Usturoiul – este cu adevărat medicamentul naturii. Acesta conține alicina, un produs chimic care este extrem de eficient împotriva virusurilor, ciupercilor si bacteriilor. Consumul intern de usturoi poate reduce nivelul de colesterol LDL din sange si poate preveni cancerul.
• Ghimbirul – Indiferent dacă preferați ceaiul de ghimbir, sau ghimbirul murat sau ghimbirul pur si simplu taiat cu miere, beneficiile acestei rădăcini sunt multe. Poate fi folosit in vindecarea tusei, a receli și a durerilor in gât, calmarii stomacului și să ofere ajutor de la probleme digestive, este eficient impotriva greți și chiar face minuni în alungarea alergiilor.
• Cartofi dulci.- Aceste legume delicioase contin cantitati mari de beta-caroten (vitamina A) si vitamina C, astfel încât să puteți tine la distanta cu ușurință infectiile si recelile. Cartofii dulci sunt o alegere excelentă pentru diabetici, deoarece acestea sunt alimente cu nivel glicemic scazut. Cantitatea mare de fibre alimentare prezente în cartofi dulci ajuta la un tract digestiv sanatos si amelioreaza constipatia.
• Scortisoara – Este una dintre cele mai vechi condimente cunoscute, și o alegere perfecta pentru toamna. Scorțișoara este adesea utilizata în medicamente tradiționale chinezești pentru tratarea racelilor, a tusei, a starilor de greață, diareei, diabetului zaharat si multor altor afectiuni fizice.

Chiar daca vara s-a sfarsit, echipa Hotelului Fortuna va invita sa ne urmariti in continuare pe site-ul nostru pentru a fi la curent cu ofertele pentru sezonul urmatorul bucurandu-va si beneficiind si in vara 2017de toate serviciile noastre atent puse la dispozitia dumneavoastra, oaspetilor nostri.

Previous StoryRolul apei in nostalgia zilelor de vara
Next StoryMarea Neagra- o mare primitoare!