June 28, 2018 | Hotel Fortuna
IN Blog

Beneficiile consumului de peste

Hotel Fortuna

Pestele este unul dintre alimentele pe care nutritionistii le recomanda in orice situatie, fie ca va doriti sa slabiti, fie ca va doriti sa gasiti alternative sanatoase la alte tipuri de carne, fie ca vreti sa aveti o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional.

Pestele trebuie consumat cu moderatie, deoarece poate contine substante toxice. In general, este recomandat sa consumati 2-3 portii de peste pe saptamana, in cadrul unei alimentatii echilibrate.

Consumul de peste contribuie la:

* Prevenirea osteoporozei, datorita vitaminei D. Organismul uman este capabil sa produca in mod natural aceasta vitamina liposolubila, insa pentru ca procesul de sinteza sa fie declansat este nevoie de razele soarelui. Cum nu intotdeauna aveti ocazia sa va expuneti pielea la soare, este nevoie sa va luati doza de vitamina D din alimentatie, sau sa veniti in vacanta la mare, unde gasiti o oferta variata de cazare, in special in Eforie Nord.

*Previne cancerul – Consumul regulat de carne de peste poate reduce cu pana la 50% riscul de cancer, datorita acizilor grasi esentiali omega-3.

* Scade riscul de boli cardiovasculare- Bolile cardiovasculare apar ca urmare a cresterii nivelui de colesterol, insa printr-un consum regulat de peste puteti preveni aceste afectiuni periculoase. Acizii grasi esentiali contribuie la scaderea nivelului de colesterol, impiedica asimilarea altor grasimi nesanatoase in organism si previn infundarea arterelor.

*Previne inflamatiile – Pestele este un aliment recomandat pentru dieta persoanelor care sufera de artrita reumatoida, deoarece contine substante care au efect antiinflamator.

* Previne depresia – Un consum regulat de peste poate avea efecte pozitive asupra depresiei si a tulburarii bipolare, mai ales daca acesta vine in completarea tratamentelor medicamentoase prescrise de medic.

* Scade riscul de boli cardiovasculare – Pestii, in special cei de dimensiuni mici (hamsii, sardine, ansoa), si fructele de mare contin cantitati importante de calciu, un mineral care contribuie la mentinerea sanatatii oaselor si a danturii. De asemenea, calciul este esential prevenirea hipertensiunii arteriale si a bolilor cardiovasculare.

* Previne boala Alzheimer – Un studiu realizat de o echipa de cercetatori francezi a aratat ca persoanele care consuma peste sau fructe de mare cel putin o data pe saptamana au un risc scazut de a suferi de boala Alzheimer mai tarziu

Pentru a va delecta  cu o msa savuroasa cu peste, va sugeram sa veniti in vacanta la mare, unde gasiti, pe langa cazare in Eforie Nord, cu toate facilitatile unei vacante perfecte, hoteluri cu piscina si loc de joaca pentru copii, si restaurante specializate in preparate cu peste.

 

Previous StoryLocuri de vizitat in Eforie Nord si imprejurimi!
Next StoryCe trebuie sa contina bagajul pentru vacanta la mare!