Agrement

EFORIE AQUA PARK

Eforie Aqua Park este primul parc acvatic destinat stațiunilor din sudul litoralului si completează necesarul de agrement al întregii zone. Situat intre Plaja Belona din Eforie Nord, Hotelul Europa si Lacul Belona, cel mai nou aquapark va invita sa incercati cele mai "cool" tobogane acvatice intr-un mediu sigur si sanatos. Buna dispozitie va fi intretinuta de o echipa de specialisti, iar in fiecare zi vor fi organizate spectacole si petreceri interactive pentru copii si adulti, avand invitati speciali din lumea vedetelor. Petrece o zi minunata alaturi de prieteni si familie, intr-o atmosfera energica si surprize!

TOBOGANE

Multipista:
Cu 4 piste paralele, toboganul Multipista este locul potrivit pentru a face intreceri cu prietenii!

Toboga:
Un slide deosebit de lung, care provoaca amatorii la o intrecere cu apa.

Kamikaze:
Un slide foarte rapid, de mari dimensiuni, care-ti va creste cu siguranta adrenalina.

Rapid River:
Simularea unui fluviu cat mai rapid posibil, la bordul unui colac. Cei mai curajosi sunt invitati sa ia parte la cursa!

Black Hole:
Viteza extrema prin tunelul inchis, cu multe viraje si surprize!

PISCINE:
Modul ideal de a imbina sportul cu relaxarea. Dupa o sesiune de inot, poti savura linistit o bautura la Pool Bar-ul din piscina.

Kids Pool:
Tobogane si jucarii pentru copii, situate intr-o piscina generoasa cu adancime maxima de 0.6 m

Scena spectacole:
Scena special amenajata pentru concursuri, spectacole si dansuri pentru toate varstele.

Statiunea Eforie Nord este a doua statiune de pe litoralul romanesc ca marime. Statiune balneoclimaterica cunoscuta atat in tara cat si in Europa, a cunoscut in ultimii ani o expansiune in ceea ce priveste unitatile de cazare si alimentatie. Statiunea este situata pe fasia litorala aflata intre Lacul Techirghiol si Marea Neagra, si se invecineaza la Nord cu Agigea si la Sud cu statiunea Eforie Sud, situandu-se  la numai 15 km de localitatea Constanta. Statiunea Eforie Nord este cunoscuta ca fiind printre primele statiuni balneare cu regim permanent de la noi din tara datorita situatii ei aproape de Marea Neagra si de Lacul Techirghiol.

ISTORIC

Istoria statiunii Eforie Nord este lunga si incarcata de evenimente, ea fiind infiintata inainte de Primul Razboi Mondial. Inainte de razboi, au existat asezari traco-getice si daco-romane, acestea putand supravietui datorita existentei izvoarelor de apa potabila de au permis conditii bune pentru viata. Mai tarziu, aceste asezari au fost stapanite de turco-tatari iar dupa Razboiul de Independenta (1877-1878), localitatea a fost repopulate de romani.

Istoria statiunii Eforie Nord se leaga de cea a localitatii vecine, statiunea Eforie Sud, cu care formeaza o unitate administrativa. In 1894 cand a fost construit sanatoriul balneoclimateric de catre Organizatia de Binefacere “Eforie Spitalelor Civile”. Dupa cinci ani de la acest eveniment, se ridica, pe malul marii, prima unitate de cazare din zona, denumita Hotel Movila (actual Hotel Parc, Eforie Sud), iar pe malul lacului Techirghiol se amenajeaza Baile Movila. In acest fel a luat nastere statiunea Movila-Techirghiol. Incepand cu anul 1920 in zona s-au construit numeroase vile, resedinte si case de vacanta ale elitelor vremii. De-a lungul timpului, statiunea s-a mai numit Carmen Sylva si Vasile Roaita. Pana in anul 1933 statiunea Eforie a apartinut de localitatea Techirghiol.

La momentul actual, Eforie Nord este a doua mare statiune a litoralului romanesc. Pozitionata la aproximativ 12 kilometri de municipiul Constanta, pe drumul de legatura cu orasul Mangalia, Eforie Nord este o statiune balneara renumita atat in tara, cat si in strainatate. Imbinarea turismului recreativ cu cel de tratament face ca statiunea sa fie deschisa turistilor pe durata intregului an. Bazele de tratament din statiune atrag anual un numar mare de turisti romani si straini, oferindu-le tratamente moderne si cure folosind factorii naturali din zona. Fiind o statiune in continua expansiune, Eforie Nord isi schimba infatisarea de la an la an. Pe langa hotelurile si terasele cu renume din statiune, apar de la un sezon la altul vile sau pensiuni, terase sau restaurante noi, pregatite sa intampine nevoile turistilor.

OBIECTIVE TURISTICE

Plaja statiunii Eforie Nord – marginita in partea de nord a statiunii de o faleza de peste 30 de metri, plaja atinge cam 3 km lungime si latimi inte 20-100 de metri. In partea de nord plaja este mai ingusta si  strajuita de o faleza inalta, cunoscuta ca loc de promenade iar accesul pe plaja se face pe scari. In partea de sud a statiunii plaja este mai lata si accesul de face direct. Pe toata intinderea plajei intrarea in apa este lina.

Lacul Techirghiol – cunoscut ca fiind cel mai bogat lac cu namol terapeutic din Romania, lacul Techirghiol este cel mai intins lac salin din tara noastra cu o suprafata de aproape 12 km². Namolul este compus din elemente organize amestecate cu substante mineriale ce constituie un element principal pentru tratarea multiplelor afectiuni. Acest liman formeaza o rezervatie faunistica unde traiesc peste 124 de specii de pasari si reprezinta o baza de agreement fiind dotat cu numeroase barci si salupe.

Gradina Botanica Techirghiol-Turiştii care vor vizita litoralul Mării Negre vor avea o nouă posibilitate de petrecere a timpului liber începând cu anul 2016: un produs turistic transfrontalier româno-bulgar, construit în jurul viitoarei grădini botanice din oraşul Techirghiol şi al Grădinii Botanice Balcic, prin intermediul unui proiect realizat cu fonduri europene. „Proiectul „Arta grădinăritului transfrontalier la Marea Neagră”, coordonat de Consiliul Local Techirghiol, are o valoare de peste 1,5 milioane de euro şi vine să completeze seria proiectelor demarate de Primăria Techirghiol în vederea creşterii atractivităţii turistice a oraşului.

Pentru doritorii turisti care prefera si alte posibilitati de distractie si relaxare in afara de petrecerea timpului pe plaja sub razele soarelui sau in valurile marii, exista si activitati diverse pentru care pot opta, precum: terenuri de sport si de minigolf, locuri de joaca pentru copii, baze de agrement, sali de biliard, Teatru de Vara, piscine, etc. Iubitorii sporturilor nautice pot inchiria veliere si alte ambarcatiuni sau pot lua lectii de scufundari in cadrul Europa Yacht Club, primul port privat de agrement din Romania. Portul este situat  la cateva minute de centrul statiunii, pe plaja din dreptul Hotelului Europa. In statiune exista cateva complexe de magazine si bazaruri, atat in centru cat si in zona falezei de unde se pot cumpara produse si accesorii pentru plaja (prosoape, costume de baie, colace, saltele, umbrele, lotiuni etc), suveniruri si articole de imbracaminte si incaltaminte.

Aleea Perla Mării, Eforie Nord 905350, România

Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
http://www.hotel-fortuna.ro/agrement">
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM