Ce presupune un mic-dejun sănătos pentru copii!

Cercetătorii ne asigură că lipsa micului dejun dezechilibrează total aporturile energetice din organismul micului școlar, iar odată devenit un obicei alimentar, săritul peste masa de dimineață aduce cu sine riscul unei diversități de afecțiuni, de la obezitatea neendocrină la anemie și rahitism.

Nutriționiștii pediatri au alcătuit structura unui mic-dejun complet, care trebuie să cuprindă lapte cu cereale plus un fruct sau o legumă proaspătă, puține grăsimi (unt pe pâine prăjită, ulei de măsline sau câteva arahide) și o sursă de proteine (carne, ou, soia, brânză sau cașcaval).

Legumele să fie cât mai variate şi specifice sezonului, fructele – cu cât mai multe fibre şi mai puţin zahăr, iar proteinele să provină din surse animale în echilibru cu cele din surse vegetale. Proteinele animale trebuie să provină de la animale crescute cât mai natural.

La Hotel Fortuna din Eforie Nord, hotel cu piscina pentru adulti si pentru copii, hotel cu loc de joaca interior si exterior si divertisment pentru copii, micutii dumneavoastra vor avea parte de un mic dejun copios si sanatos pentru ai ajuta sa fie in forma pe tot parcursul zilei!

Comments are closed.