Peisaj de octombrie

Peste tot.. peisaj de toamna. Cad frunze una câte una, , se risipesc într-un decor burlesc, halucinant, împrăştiate de un zvon prea lesne-mbrăţişat de vânt. Băncuţa, de pe plaja singuratică, se-ascunde sub o mască de poleită indiferenţă. Spionează prin vizetă, inadaptată, şi scârţâie lugubru din timp în timp.

Cad frunze de aramă, una câte una, pe aleile ascunse de un brâu cafeniu, în peisajul mirific. Toamna îşi face curaj şi zâmbeşte, fără să vadă că soarele s-a maturizat, că dinţii lui sunt tot mai puternici. Peisajul se schimbă de la o clipă la alta,nimic nu mai e la fel ca-m vara. Doar mentalitatea rămâne. Soarele continuă să îşi arunce câte o rază printre frunzele încă agăţate în pomi.

Cad frunze de aramă, una câte una, iar viaţa pare poezie pe aleile statiunii Eforie Nord. Toamna îşi scutură bob cu bob rugina din plete, îşi împleteşte coroniţă din rămurelele uscate, îşi înveleşte cărţile în umbra caldă a asfinţitului, lăsând uneori să-i picure din ochi tristeţi în ploaie si dorul de vacanta de la Hotel Fortuna.
Cad frunze, una câte una. Toamna plânge şi suspină, emoţionată…

Comments are closed.