Cand manierele sunt in vacanta!

Vara este anotimpul vacanţelor, al concediilor, când cei mai mulţi, copii sau adulţi, pleacă spre mare. Un sejur la mare trebuie să fie plăcut, relaxant pentru toată lumea, dar pentru a reuşi acest lucru trebuie să avem în vedere câteva reguli de comportament. La mare, cele mai multe ore sunt petrecute pe plajă. Plaja este un loc public, unde trebuie să avem grijă să nu deranjăm pe nimeni, să respectăm intimitatea celorlalţi.

Dacă sunteţi pe o plajă în care fiecare vine cu prosopul/cearşaful din dotare, încercaţi să păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de persoanele din apropiere, respectaţi spaţiul celor din vecinătate. Evitaţi să alergaţi pe plajă în zona în care sunt aşezate prosoape, pentru a nu arunca nisip pe cei care vor să se bucure de soare.

Dacă sunteţi amatori de muzică, puteţi asculta genul preferat în căşti, nimeni nu e obligat să asculte muzică împreună cu dumneavoastră. Pe plajă sunt mulţi copii şi nu trebuie să audă cuvinte nepotrivite pentru vârsta lor. E politicos să salutaţi la sosire şi la plecare persoanele de pe plajă lângă care vă aşezaţi, dar nu e politicos să intraţi în discuţii personale cu acestea.Nu aruncaţi resturi de ţigară sau ambalaje pe nisip, nici nu le îngropaţi în nisip. La plecare scrumiera improvizată va fi aruncată la gunoi.

Bunele maniere trebuie să vă ghideze nu doar pe plajă, ci şi la hotelul sau vila unde sunteţi cazaţi. Salutaţi personalul hotelului la venire şi la plecare, fiţi politicoşi cu cameristele. Păstraţi curăţenia în cameră, pe balconul acesteia şi pe holul comun al hotelului. Fumaţi doar în locurile special amenajate sau pe balcon. Respectaţi orele de odihnă ale celorlalţi turişti, nu toţi vin la mare pentru a petrece nopţile în cluburi, unii au copii care trebuie să doarma!

Un zambet si un comportament civilizat atrag de la sine servicii de calitate. Incercati sa nu uitati aceste sfaturi atunci cand aveti cazare la hotel in Eforie Nord! Imbracati-va decent in spatiile publice ale hotelului. Chiar daca va intoarceti de la piscina, in cazul in care hotelul unde sunteti cazati are si piscina, asigurati-va ca v-ati uscat si ca nu sunteti in costum de baie. Evitati comportamentul zgmotos si violent. Lasati camera de hotel intr-o stare rezonabila inainte de venirea cameristei – strangeti patul, agatati prosoapele pe suporturile din baie, nu lasati hainele pe podea etc. Respectati programul de odihna al celorlalti turisti si lasati comportamentul rock’n’roll in seama starurilor din aceasta bransa.

Respectati ora de plecare din hotel sau avertizati-i pe angajatii din serviciul de receptie ca va intarziati plecarea!

Vacanta frumoasa si linistita!

Comments are closed.