Cum ne ferim de insolatie?

Vara deja si-a intrat in drepturi, zilele sunt tot mai calduroase, rezervarile la Hotel Fortuna sunt facute si ofertele de cazare sunt deja cunoscute de toata lumea.

Cand soarele incalzeste totul cu putere, insolatia ne poate tulbura linistea zilelor de vacanta si nu numai. Insolatia poate sa apara in orice zi, dupa o expunere indelungata la razele de soare, mai ales cu capul descoperit, intre orele 11 – 16.  În definiţie, insolaţia este rezultatul expunerii la temperaturi ridicate, combinat cu activităţi fizice în cazul persoanelor tinere şi pe un teren de alte boli sistemice, la bătrâni. Printre simptomele bolii se numără: durerea de cap, vorbire incoerentǎ, greaţă, vărsături, scăderea tensiunii arteriale, dureri şi crampe musculare, obosealǎ şi senzaţie de slăbiciune.

În cazul în care apar aceste simptome, medicii ne sfătuiesc să ne liniştim într-o încăpere răcoroasă, să stăm câteva minute la orizontală, cu picioarele ridicate la nivelul inimii, apoi nu strică un duş răcoros şi consum de apă.

Echipa Hotelului Fortuna din Eforie Nord va sfatuieste ca prevenirea este mult mai uşoară decât vindecarea şi, din acest motiv, este important să cunoaşteti cateva sfaturi ce pot împiedica apariţia insolaţiei:

– Consumul de lichide trebuie să fie considerabil atunci când ne expunem razelor soarelui.

– Hainele pe care le purtăm să fie lejere şi de culoare deschisă. Pălăria/şapca şi ochelarii de soare sunt accesorii indispensabile

– Expunerea la soare se face treptat, cu duşuri reci frecvente

– Expunerea la soare trebuie să se facă sub umbrelă.

– Evitarea consumului de bauturi alcoolice

– Evitarea efortului fizic susţinut (de genul competiţiilor sportive).

– Consumul de alimente bogate în apă (salate, fruncte, supe de legume).

Nu uitati de purtarea palariei sau a sepcii in drumul dumneavoastra de la Hotel Fortuna catre plaja, aceasta fiind foarte importanta penttru protejarea dumneavostra, chiar daca hotelul este aproape de plaja.

Comments are closed.