De ce este bine sa inotam in mare!

Nu că am avea nevoie de un motiv în plus pentru a evada la mare în weekend, dar din ce în ce mai multe studii sugerează că înotul în apa mării ne aduce o serie de beneficii pentru sănătate.

Studiile din ultimul timp arată că înotul în mare îmbunătăţeşte sistemul imunitar, diminuează problemele de sănătate de la nivelul pielii, reduce intensitatea durerii şi ameliorează alergiile. Mai mult, există şi cercetări care indică faptul că acest obicei poate avea efect benefic şi asupra vieţii sexuale, îmbunătăţind-o semnificativ.

Oamenii spun că se simt grozav după ce înoată în mare, iar acest lucru s-ar putea să se datoreze apei reci care activează senzorii din corp care percep temperatura scăzută (celule poziţionate la doar 0,18mm sub piele). La rândul lor, aceşti senzori cresc ritmul cardiac şi ne fac să simţim că suntem vii.

De asemenea, aceşti senzori care percep temperatura scăzută declanşează o creştere bruscă de adrenalină, care ne atrage atenţia de la dureri şi care ne determină să ne simţim bine. Înotul este un analgezic natural.

Totuşi, studiile au subliniat că baia în apă sărată este benefică în mod special: apa de mare bogată în magneziu promovează reţinerea umidităţii de la nivelul pielii, este bună pentru unele tulburări ale pielii precum psoriazisul, grăbind totodată procesul de vindecare si are efect de reducere a simptomelor provocate de febra mare, tocmai pentru că apa spală căile respiratorii.

Marea ne va fascina intotdeauna, invaluindu-ne cu misterul si cu briza sa sarata. Zi de zi, vara de vara, an de an, avem impresia ca o cunoastem mai bine, dar cercetatorii ne surprind din nou, cu detalii surprinzatoare despre aceasta comoara!

Profitati  de prima luna din vara, cu temperaturi prietenoase care nu va vor topi si va vor face sa va simtiti excelent. Armonia gradelor celsius de un cald-racoritor va vor rasfata simturile.

Se spune ca bronzul de iunie este ideal pentru ca pielea sa prinda o culoare ciocolatie care sa reziste mult timp dupa terminarea sezonului. Nimic nu se compara cu ultravioletele din aceasta luna, tot mai prietenoase si indraznete.

Asa ca nu mai asteptati! Rezerva un loc la mare intr-un hotel de 3 stele, alegand una din ofertele noastre de cazare! Este atat de simplu sa te indragostesti de o zi de vara la Hotel Fortuna! Din pacate pentru fiecare dintre noi, vara dureaza doar 3 luni…

 

Comments are closed.