De ce ar trebui sa zambim in fiecare zi?

De ce ar trebui sa zambim in fiecare zi?

Zambim cand suntem fericiti, cand iubim, cand ni se zambeste, cand rememoram momente deosebite sau chiar si in somn, un lucru este insa cert, la Hotel Fortuna zambetul este obligatoriu. De la cele mai simple motive cum ar fi versurile melodiei preferate pana la intalnirea unei persoane dragi, zambetul ne apare spontan pe chip si ne invaluie in sclipirea inocentei si a bucuriei. Ne place sa zambim tot timpul, dar stim noi oare tot ce se ascunde in spatele unui zambet?

Zambetul ne face mai atragatori si carismatici

Atunci cand zambim sincer, din suflet, chipul ni se lumineaza iar ochii devin stralucitori. Intr-o singura secunda capatam un famec aparte, suntem mai deschisi, mai optimisti si fericiti.

Zambetul ne insenineaza privirea si ne transforma in persoane mai atragatoare, carismatice si speciale. Am putea spune ca este expresia frumusetii pure, dar si o terapie pentru suflet. Astfel zambetul este o incantare pentru toti cei din jurul nostru, iar inevitabil el atrage priviri si reactii.

Efect contagios

Un suras, un zambet timid, sau unul larg pe toata fata… Indiferent de modul in care alegem sa ne manifestam zambetul, trebuie sa stim ca el are un efect pozitiv atat asupra noastra cat si asupra celor din jur.

Nimeni nu ramane insensibil la o asa reactie, pentru ca atunci cand cineva ne zambeste sincer, automat ii raspundem si noi la fel, oricat de tristi sau ocupati am fi.

Da, zambetul este contagios si tot ce trebuie sa facem este sa predam stafeta acestui gest atat de simplu care poate inveseli viata oricarei persoane din jurul nostru.

Beneficii asupra sanatatii fizice si psihice

Psihologul Paul Ekman sustine ca exista 19 feluri de a zambi, si ca doar unul este cel spontan si adevarat. Totusi sunt studii care arata ca orice zambet, chiar si cel fals, fortat, aduce beneficii asupra organismului pentru ca elibereaza endorfine, ceea ce ne face sa ne simtim mai fericiti si relaxati.

Totodata, zambetul stimuleaza productia de anticorpi, ne protejeaza sistemul imunitar, reduce stresul si ne ofera mai multa incredere in noi.

Femeile zambesc mai des ca barbatii

Oricat am incerca sa intelegem mecanismul care sta in spatele unui zambet, trebuie sa stim ca aceasta reactie este o caracteristica innascuta. Sunt studii care arata ca bebelusii zambesc inca din pantecul mamei.

V-ati intrebat vreodata de ce copiii sunt cei mai fericiti si cat de mult zambesc? Scriitorul Ron Gutman ne raspunde la aceasta intrebare: „copiii zambesc de 400 de ori pe zi, in timp ce majoritatea adultilor doar de 20 de ori pe zi“. Nu putem sa nu subliniem faptul ca piscina cu apa incalzita special pentru oaspetii mici ai hotelului Fortuna din  atrage dupa sine multe zambete si o bucurie imensa pentru acestia si de asemenea aceleasi zambete se vor observa si pe chipul adulti lor beneficiind de o cazare avantajoasa in la un hotel cu piscina in Eforie Nord.

Femeile zambesc de 62 de ori pe zi, iar barbatii de 8 ori… de aici am putea sa tragem singuri concluzia despre gradul nostru de fericire.

Motive sunt la tot pasul ca sa zambim, decizia insa se afla la noi. Sa zambim pentru sufletul nostru si pentru frumusetea care ne completeaza tabloul real al personalitatii.

Incheiem acest articol in speranta ca v-a incantat aceasta lectura si ca am reusit sa va aducem un zambet larg pe fata gandindu-va la urmatorul concediu pe care il veti petrece in Eforie Nord beneficiind de serviciile hotelului nostru puse atent la dispozitia dumneavoastra.

 

Comments are closed.