De ce ne atrage marea?

Marea constituie un adevarat rezervor de sanatate: apa si aer, nisip si lumina, plante si animale. Nu întâmplator, beneficiind de toatea cestea, popoarele  insulare înregistreaza de obicei medii de vârsta ma iridicate, precum si mai multa sanatate si vigoare.

Aerul marin stimuleaza organismul!De exemplu, îmbunatatirea circulatiei sangvine se realizeaza prin batai de inima mai puternice si mai rare. Rezultatul: toate regiunile corpului se iriga mai bine. Acelasi lucru se petrecesi cu plamânii si functia respiratorie, caci aerul marin permite o respiratie mai profunda. Pe de  alta parte, numarul globulelor rosii creste cu circa 10%, iar forta muscular este stimulata.

De aceea, vântul marin constituie pentru sportivi o excelenta modalitate de revenire în forma, plasându-i înc onditii identice de efort. Efectul: mucoasa respiratorie se curata, sistemul nervos face sa dispara stresul, aducând în schimb un somn odihnitor si acea roseata a fetei echivalenta cu  sanatatea.

Nisipul este foarte benefic pielii. Irigata mai  bine sub efectul climatului marin, pielea poate beneficia si de o împrospatare substantiala, chiar pe plaja. Nisipul foarte fin reprezinta un excelent agent de elastificare pentru toate partile corpului, exceptând fata si gâtul. Pentru aceasta, înainte de  baie va puteti freca usor pielea cu un pumn de nisip, executând miscari circulare. Apoi, mersul pe plaja ofera o ocazie foarte buna de întarire a gleznelor si a calcâielor! În plus, câteva asemenea plimbari sunt suficiente si pentru eliminarea dezagreabilelor calozitati de pe talpa. Si, fiindca am amintit de talasoterapie, sa spunem ca ea elimina unele dureri si tulburari legate de stres (insomnia, deprimarea etc.) si permite astfel reducerea consumului de medicamente . Cura este indicate în  afectiunile coloanei vertebrale, începând de la reumatismele degenerative si consecintele  lor asupra vertebrelor cervicale, dorsal si lombare (osteoporoza, tasari de vertebre, lombosciatica).

Hotel Fortuna Eforie Nord 3 stele va intampina cu oferte de cazare irezistibile! Hotel Fortuna daruieste motiv de bucurie pentru cei mici fiind hotel cu piscina si loc de joaca pentru copii! Castelele de nisip nu se construiesc singure, va asteptam cu nerabdare in vacanta de la mare!

Comments are closed.