Sa devenim optimisti!

Pentru multi dintre noi relaxarea inseamna sa lenevim pe canapea si sa ne uitam la TV, sau sa iesim la un film cu prietenii. Chiar daca aceste activitati ne aduc o stare de bine, corpul si mintea noastra nu ajung in acea stare de revitalizare de care avem nevoie. Ne confruntam adesea cu stari de letargie, iritabilitate, insomnie, tristete. Pe masura ce incercam sa ne rezolvam problemele cotidiene, ni se pare uneori ca apar altele noi, la nesfarsit. Acest cerc vicios nu ne aduce nici un beneficiu pe termen lung.
Aceste ganduri ne macina pe toti si din fericire, exista remedii accesibile. Cel mai la indemana este natura. Da, natura insasi este o resursa infinita de tratamente anti stres. Ne petrecem 90% din timp in spatii inchise. A sosit timpul sa ne eliberam si sa cunoastem avantajele pe care natura le are pregatite pentru noi. Echipa Hotelului Fortuna va propune o plimbare in natura, pe malul marii si doua exercitii concrete menite sa va elibereze de stres.

Stiati ca majoritatea gandurilor noastre se impart in 3 categorii: Planuri, Amintiri si Judecati!
Pentru a va elibera mintea de orice gand, iesiti la o plimbare in natura si concentrati-va asupra respiratiei. Incercati sa fiti atenti la fiecare miscare, la culorile si mirosurile din jur. In cazul in care apare un gand, identificati din ce categorie [P, A sau J] este si eliberati-l. Observati cum pe masura ce „etichetati” gandurile, acestea dispar ca prin minune? Continuati exercitiul procedand la fel si cu restul gandurilor care apar. Daca intampinati dificultati, intrebati-va: care este gandul ce urmeaza? Observati ce se intampla? Gandul a disparut! Ecranul mintal este gol si dvs. traiti in prezent.
Scoica / piatra magica
In timpul plimbarii, alegeti o piatra sau o scoica care va place si luati-o cu dvs. Gasiti un loc unde sa va opriti pentru cateva minute si in timp ce tineti piatra sau scoicca, concentrati-va la o dorinta, scop sau doar un gand pozitiv pentru 5 sau 10 minute. Este un prilej ideal de meditatie. Apoi continuati-va plimbarea si reveniti la activitatile propuse pentru acea zi, pastrand la indemana scoica sau pietricica. Din cand in cand, scoateti scoica din buzunar si astfel va veti aminti de dorinta si de starea de calm din timpul meditatiei. Daca practicati aceste exercitii timp de cateva zile, treptat veti observa cum veti deveni mai calmi, mai optimisti. In locul anxietatii cotidiene se va instala o liniste ce va va permite sa fiti creativi si sa gasiti mai usor solutii la problemele dvs., in loc sa va confruntati la infinit cu aceleasi cercuri vicioase pe care le aminteam la inceputul articolului.

Pentru ca tinem la turistii nostri, stim cat de importanta este o escapada la mare, departe de zgomotul nesfarsit al orasului. Hotel Fortuna este amplasat in minunata statiune Eforie Nord si ii asteapta pe tot parcursul sezonului estival pe iubitorii de natura, mare si inot. Fie că vorbim de o plimbare pe malul marii, fie de o plimbare cu vaporasul, sau de o mica “balaceala” ,câteva momente de relaxare sunt oricand binevenite. Imaginati-va cateva zile departe de orasul zgomotos, aproape de plaja si respirand aerul curat de mare! Veti fi din nou optimisti si veti redobandi vigoarea mentala de care aveti nevoie pentru ca va duce la bun sfarsit planurile dvs. Beneficiati de ofertele noastre atractive si uitati de stres!

Comments are closed.