De ce ne atrage marea?

Marea constituie un adevarat rezervor de sanatate: apa si aer, nisip si lumina, plante si animale. Nu întâmplator, beneficiind de toatea cestea, popoarele  insulare înregistreaza de obicei medii de vârsta ma iridicate, precum si mai multa sanatate si vigoare.

Bine facerile apei si ale algelor gasindu-si o inspirata complementaritate în climatul specific marii, având la baza stabilitatea meteorologica. Temperatura blânda,gradul de umiditate din atmosfera ramâne mereur idicat, ceea ce explica brumele frecvente. În fine, sa nu uitam luminozitatea specifica zonei de tarm, care are efectpozitiv asupra moralului. De altfel, tratamentele antidepresive includ uneori cure de lumina electrica puternica. Pe de alta parte, vânturile marine constituie un veritabil aerosol de iod, de sarurisi de siliciu, iarpresiuneabarometricaridicata din zonelelitoraleîmbogatestesângeleînoxigen.

Aerul marin stimuleaza organismul.Climatul marin actioneaza  asupra  organismului  ca o lovitura de bici si stimuleaza sistemul de aparare natural al acestuia. De exemplu, îmbunatatirea circulatiei sangvine se realizeaza prin batai de inima mai puternice si mai rare. Rezultatul: toate regiunile corpului se iriga mai bine. Acelasi lucru se petrecesi cu plamânii si functia respiratorie, caci aerul marin permite o respiratie mai profunda. Pe de  alta parte, numarul globulelor rosii creste cu circa 10%, iar forta muscular este stimulata.

De aceea, vântul marin constituie pentru sportivi o excelenta modalitate de revenireîn forma, plasându-i înc onditii identice de efort. Exista solutii si pentru persoanele care nu pot face o plimbare pe plaja, zilnic, de o ora: aerosoloterapia,  practicata în centrele de talasoterapie, prin pulverizarea apei de mare bogata în ioni negativi. Efectul: mucoasa respiratorie se curata, sistemul nervos face sa dispara stresul, aducând în schimb un somn odihnitor si acea roseata a fetei echivalenta cu  sanatatea.

Nisipul este foarte benefic pielii. Irigata mai  bine sub efectul climatului marin, pielea poate beneficia si de o împrospatare substantiala, chiar pe plaja. Nisipul foarte fin reprezinta un excelent agent de elastificare pentru toate partile corpului, exceptând fata si gâtul. Pentru aceasta, înainte de  baie va puteti freca usor pielea cu un pumn de nisip, executând miscari circulare. Apoi, mersul pe plaja ofera o ocazie foarte buna de întarire a gleznelor si a calcâielor, ca si un masaj plantar complet, cu conditia ca picioarele sa fie descaltate.

În plus, câteva asemenea plimbari sunt suficiente si pentru eliminarea dezagreabilelor calozitati de pe talpa. Sa amintim de talasoterapie, sa spunem ca ea elimina unele dureri si tulburari legate de stres (insomnia, deprimarea etc.) si permite astfel reducerea consumului de medicamente specifice: antiinflamatorii, antidepresive, somnifere s.a. Cura este indicate în  afectiunile coloanei vertebrale, începând de la reumatismele degenerative si consecintele  lor asupra vertebrelor cervicale, dorsal si lombare (osteoporoza, tasari de vertebre, lombosciatica). Baile cu alge marine ajuta si în tratarea scoliozei, a hiperlordozei, a sechelelor traumatice, a reumatismelor inflamatorii, artrozelor.

Hotel Fortuna Eforie Nord 3 stele va intampina cu oferte de cazare irezistibile, unde dumneavoastra puteti impleti relaxarea marina cu odihna. Hotel Fortuna daruieste motiv de bucurie pentru cei mici fiind hotel cu piscina si loc de joaca pentru copii! Castelele de nisip nu se construiesc singure, va asteptam cu nerabdare in vacant de la mare!

Comments are closed.