Peisaj de februarie la malul marii in Eforie Nord

Valuri mari, care depășesc statura unui om lovesc fără milă malurile litoralului. În liniștea plajei pustii, departe de vacarmul obișnuit al orașului de la Eforie Nord. Marea agitată scoate sunete puternice. Parcă ar fi niște ciocane care izbesc necontenit. Mișcarea de du-te-vino a valurilor, atât de fermecătoare în timpul sezonului estival, acum, in februarie, este tulburătoare. Marea pare o fiară dezlănțuită care mușcă neîncetat din nisipul fin al malului. Se zbate, zbiară, după care se retrage la fel de furioasă în matca sa. Apoi se reîntoarce. Mai nervoasă și mai șuierătoare, aducând totodată în prim plan un curent marin parcă scos din congelator.

Privirea iti este atrasă de digul gros din beton armat, dublat de o armată de stabilopozi. Apa rece ca gheața, adusă din largul mării agitate, acoperă în totalitate linia întâi de apărare a digului masiv. Șuieratul rezultat din încrâncenarea valurilor mării cu malul dur de beton este întrecut doar de sunetul vântului năprasnic. Răsuflarea rece și violentă a acestuia amenință orice ființă care îi stă în cale. Un pescăruș care își odihnea corpul zvelt pe unul dintre brațele unui stabilopod este alungat de un val care a măturat totul în cale. S-a ridicat exact la timp. Dacă ar mai fi zăbovit o secundă, valul ucigător l-ar fi dus spre abisurile mării sălbatice. Cu un sunet prelung, triumfător, pescărușul se ridică tot mai sus, până când își ajunge confrații, ce se rotesc deasupra valurilor din ce în ce mai mari. Intră în hora acestora, după care planează cu o grație de invidiat, călărind rafalele de vânt cu o agilitate specifică.

În tot acest timp, ajungeti cu pașii malul înghețat, format din nisip îmbibat cu apă.  Atmosfera  pare selenară. Răceală, frig, vânt, îngheț, urgie, condiții neprielnice de viață sunt cuvintele care va trec prin minte în timp ce bântuiti ca o nălucă pe plaja pustie.Va  imaginati împrejurimile în timpul verii: șezlonguri, oameni în șorturi care profită de razele soarelui, copii veseli bucurându-se de valurile mării, hotel cu loc de joaca, cazare cu piscina in Eforie Nord. Preț de câteva secunde parcă se văd toate acestea. Brusc, gândurile va sunt alungate de o rafală de vânt furioasă. Va dărâmă de pe picioare. Dacă până acum vântul și frigul va invadaseră corpul, această nouă manifestare a vântului va cotropește sufletul. Un fior străbate din cap până în picioare. E semn ca plimbarea pe lângă marea dezlănțuită de anotimpul înghețului trebuie să se sfârșească.Va indreptati  pașii spre hotel, cu gândul la camera primitoare și bine încălzită. În spate marea devine tot mai agitată, iar glasul ei, ca a unei fiare scăpată din cușcă, se aude prelung. Cu brațele sale lungi marea se prinde de țărm încercând parcă să iasă la țărm. Grăbiti pasul, nu ar fi bine să fiti pe aproape atunci când marea mânioasă va pune stăpânire pe întreg peisajul marin.

Asadar nu mai stati pe ganduri, va invitam sa va rezervati vacanta mult asteptata un hotel de 3 stele in Eforie Nord, Hotel Fortuna!

Comments are closed.