5 motive bune să alergati pe plajă!

 

Va  spunem de ce merită să porniti cronometrul pe nisip, ca să va mențineti în formă.

  1. Calorii arse în plus.Conform unui studiu belgian, alergatul pe nisip va face să consumati de 1,6 ori mai multă energie decât cel pe o suprafață dură și de 2,7 ori mai multă decât mersul pe o suprafață dură.
  2. Tonifierea musculatura a picioarelor.Pentru că nisipul se mișcă sub tălpile dumneavoastra atunci când alergati, toată musculatura picioarelor și a fesierilor se tonifică mai rapid.
  3. Scade presiunea de la nivelul articulațiilor.Alergatul pe plajă implică un risc mai redus de a va slăbi articulațiile. Un studiu al Universității din Queensland, Australia a concluzionat că timpul de coliziune se mărește atunci când aterizati pe nisip, reducând astfel stresul pentru articulații.
  4. Va îmbunătătiti coordonarea și echilibrul.Suprafața inegală va activa atât jumătatea inferioară a corpului, cât și pe cea superioară, deoarece, ultima va încerca să păstreze echilibrul. Spatele, umerii și abdominalii vor fi implicați în antrenament, ceea ce în timp duce la un control mai bun asupra corpului dumneavoastra.
  5. Va ajustati stilul.Când alergati desculț pe nisip, aveti ocazia perfectă să observati felul în care calcati și să va corectati pasul. Dacă urma pe care o lasati în nisip este mai pronunțată pe călcâi, inseamnă că va sprijiniti prea mult în el. Dacă gaura este sub degete, înseamnă că va solicitati mai mult mușchii gambei la ridicare. Urma lăsată ar trebui să fie uniformă.

E bine să știti: Dacă preferati să alergati încălțat, de teama scoicilor din nisip, alegeti o pereche de pantofi cu talpa subțire și flexibilă.

Plaja din Eforie Nord este un loc ideal de pune in aplicare aceste 5 motive pentru un corp sanatos iar Hotel Fortuna situat la numai 10 minute de mers pe jos pana la plaja vine in intimpinarea dumneavoastra cu oferte de nerefuzat pentru o ultima mini vacanta la malul marii pentru acest sezon.

Comments are closed.