O plimbare pe malul marii la rasarit face minuni pentru sanatate

Natura are o putere uimitoare asupra noastra. Poate pentru ca suntem parte din ea.

Soarele și valurile sunt combinate pentru a relaxa complet corpul, a-l elibera de dureri și a vă elibera de stresul zilnic. Marea albastră, plaja cu nisip auriu, soarele îmbietor, aerul cu miros de alge… Toate acestea nu sunt doar ingredientele unei vacanțe minunate, ci și elemente-cheie ale unei sănătăți de fier.

Beneficiile unei plimbări de dimineață pe plajă:

Te relaxeaza –Aerul curat al apei sărate, bogat în magneziu, este dovedit a avea un efect deosebit de benefic asupra stării de spirit a persoanelor, dar și asupra corpului acestora. Vei beneficia din plin de sentimentul de relaxare dimineața și te vei simți revigorat pentru întreaga zi.

Arzi calorii

Faptul că trebuie să pășești pe un teren moale, respectiv nisipos, îți îngreunează mișcarea, ceea ce duce la arderea cu până la 50% mai multe calorii decât în cazul unei plimbări obișnuite. Practic, alergarea de dimineață poate fi înlocuită cu această plimbare pe plajă. Și să nu spui că nu vei avea nevoie de alergare după ce vei vizita delicioasele restaurante de pe litoral.

Beneficiezi de exfoliere gratuită

Nisipul îți îndepărtează cu succes pielea moartă de pe picioare în timp ce mergi, iar apa sărată are și ea un rol deosebit de important în acest proces de exfoliere.

  • Tonifiază mușchii

În special mușchii picioarelor sunt deosebit de solicitați într-o plimbare pe plajă, ceea ce înseamnă tonifierea și întărirea acestora.

  • Îmbunătățește duritatea oaselor

Bucurați-vă de posibilități nelimitate de a exersa atunci când sunteți la plajă.

Fie că sunteți în căutarea de a pierde în greutate, să rămâneți în formă, sau chiar pur și simplu de a  scăpa de ceva energie, veți vedea că cel mai bun loc pentru a face acest lucru este plaja. Plaja este perfectă. Puteți să înoatați, să stați pe plajă sau să mergeți  pe jos colectând scoici. în mod surprinzator, mersul pe jos pe nisip este de fapt destul de dificil si utilizeaza muschii mult mai mult decât mersul pe jos pe trotuar-chiar mai mult dacă vă luați pantofii și mergeți cu picioarele goale!

Aerosolii marini:O plimbare matinala pe dig sau in preajma stancilor de care se zdrobesc valurile este un elixir de sanatate. De ce? Pentru ca acolo unde valurile se zdrobesc de tarm, mai ales in zona digurilor si a stancilor, in aer sunt pulverizate miliarde de particule foarte fine de apa sarata. Aceste particule incarcate cu numeroase oligoelemente si avand sarcina electrica negativa patrund in plamani si in arborele bronsic, fiind un adevarat elixir de sanatate. Picaturile fine de apa, numite aerosoli marini, cresc amplitudinea respiratiei, fluidifica secretiile bronsice si nazale, regleaza activitatea sistemului imunitar, ajuta la armonizarea proceselor cerebrale, mintea devenind limpede, clara si calma. 

Aerosolii marini sunt mai mult decat benefici sanatatii tale. Acestia sunt lipsiti de virusuri si microbi si au rolul de a imbunatati memoria, de a dilata vasele sanguine si de a ameliora capacitatea cardiorespiratorie afectata de poluarea din orase. In acelasi timp, expunerea la aerosoli creste imunitatea si ajuta la tonifierea intregului organism. Expunerea la aerosoli trebuie sa inceapa de la 6-7 dimineata, cand este bine sa faci plimbari pe malul marii. 

Cazare cu piscina in Eforie Nord  ofera turistilor relaxare pentru toata familia,piscina pentru copii incalzita si piscina pentru adulti cu apa sarata .Cazare  Eforie Nord va asteapta si vara 2016 cu multe surprize .

Comments are closed.