Ne asteapta un Weekend plin de evenimente!

Avem 2 evenimente deosebit de importante in acest sfarsit de saptamana:Sf Gheorghe si Floriile!Ortodocsii praznuiesc,duminica,Floriile sau Duminica Stalparilor, cea mai importanta sarbatoare care vesteste Pastele, rememorand intrarea lui Isus in Ierusalim si sarbatorindu-i, totodata,pe cei cu nume de flori.

Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (ramurile de palmier sau finic, cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim, n.r.) este una dintre cele 12 sărbători împărăteşti din cursul anului bisericesc. Totodată Floriile deschid săptamâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşti, cunoscută sub numele de “Săptămâna Mare”, după cele 40 de zile de post. De Florii se mănâncă peşte, fiind a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri.

Sărbătoarea Sf. Gheorghe are o importanță deosebită în cultura tradițională românească, sfântul având dedicat un număr de trei zile în calendarul popular: 22 aprilie – ajunul, 23 aprilie – Sf. Gheorghe și 24 aprilie – calul lui Sf. Gheorghe.

În legendele populare Sf. Gheorghe este „străjer al timpului”, lui îi sunt încredințate cheile vremii și, la porunca sa, se închide și se deschide anotimpul cald.
Dat fiind faptul că începutul sezonului cald coincide în calendarul popular cu debutul sezonului pastoral, Sf. Gheorghe are în cultura populară și atributul de patron al păstorilor.

Cu aceasta ocazie va invitam sa vizitati Mănăstirea ,,Sf. Maria” Techirghiol –o oaza de liniste si spiritualitate, se află în stațiunea Techirghiol, în apropierea lacului cu același nume. Mănăstirea se află la o distanță de: 2-3 km de Eforie Nord, fiind una din cele mai frumoase manastiri si biserici, recunoscute in toata lumea. Hotel Fortuna va invita sa le redescoperiti si de ce nu, chiar sa le vizitati in Postul Mare al Pastelui.

Voua unde v-ar placea sa va refugiati in Postul Pastelui?

Comments are closed.