O scurta descriere a statiunii Eforie Nord

Stim bine cat de mult asteptati concediile de vara pentru petrecerea unui sejur relaxant alaturi de familie pe litoralul romanesc. Din acest motiv, ne-am gandit cat de important este sa fiti informati despre posibilitatile pe care la aveti pe litoral atunci cand optati pentru alegerea unei destinatii, respectiv cazarea la hotel.

Ne-am propus sa va oferim cateva informatii generale despre statiunea Eforie Nord, in speranta ca se va regasi printre optiunile dumneavoastra.

Statiunea Eforie Nord cuprinsa intre Agigea (la nord) si Eforie Sud (la sud), a doua ca marime dupa statiunea Mamaia, este recunoscuta in special ca statiune baneoclimaterica. Statiunea este recomandata pentru tratamentul afectiunilor reumatice, dermatologice si ale sistemului osos. Factori care au contribuit la transformarea acesteia intr-o statiune balneara sunt clima marina excitanta, apa marii care este clorata, sulfatata, sodica, magnesiana si hipotonica. In partea de sud-vest se afla lacul Techirghiol cunoscut pentru proprietatile curative ale namolului care strange in fiecare an un numar impresionant de turisti.

Plaja statiunii Eforie Nord se intinde pe o lungime de circa 3-4 km si o latime intre 30-100 metri, cu nisip relativ fin fiind marginita de o faleza inalta, ce ofera o panorama minuntata a litoralului si a Marii Negre.

Baza de cazare a statiunii s-a extins in ultimii anii prin renovarea si construirea unor noi hoteluri si vile particulare cu un nivel ridicat de confort. La un pret rezonabil se pot inchiria camere si apartamente puse la dispozitia turistilor de catre localnicii statiunii.

In concluzie, este o statiune recomandata pentru persoanele de toate varstele care isi doresc un concediu linistit si relaxant.

Comments are closed.